Burgemeester en wethouders op werkbezoek bij Burgland Bouw

Het college poseert samen met de mensen van Burgland voor het gebouw.

Deze week zijn burgemeester en wethouders naar Burgland Bouw in Dodewaard geweest. Zij werden ontvangen door directeur Wim de Jong, projectleider Teus Verhoef en MT-leden Hubert van Velden en Vincent van der Dussen. 

Burgland Bouw is in 2008 opgericht en in nauwelijks 15 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf dat tot ver buiten de regio bekend is om haar projecten. Zij zijn actief in 8 sectoren. Behalve de voor de hand liggende bouw van bedrijfspanden, woningbouw en appartementen zijn vooral de bouw van zorgcomplexen, zwembaden en scholen bijzonder. 

Duurzaam bedrijfspand 

In 2010 s het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie aan de Dalwagen waar het pand sinsdien al meerdere keren is verbouwd en nu helemaal duurzaam en gasloos is gemaakt. Er werken zo’n 23 mensen op kantoor. De rest van de 80 werknemers is iedere dag aan het werk op de verschillende projecten. 

Leerlingen en stagiaires 

In de presentatie kwam de schaarste aan goed technisch personeel aan de orde. Gelukkig werken bij Burgland Bouw altijd meerdere stagiaires en leerling-timmerlieden om het vak te leren. Een aantal van hen krijgt  na de stage een baan  aangeboden. 

Bijzondere projecten 

Burgland liet tijdens het werkbezoek een aantal bijzondere, en soms complexe projecten zien. De verbouwing van het voormalige monumentale postkantoor aan de Neude in Utrecht, een technische zeer uitdagende en complexe onderkeldering van een gebouwencomplex aan het Koningsplein in Amsterdam en een distributiecentrum van 36.000m2 met 4.000m2 kantoor voor kledingbedrijf Hunkemöller in Almere. 

Certificaten 

Het bouwbedrijf beschikt over een aantal certificaten waar door steeds meer opdrachtgevers om wordt gevraagd. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, maar ook het FSC keurmerk voor hout, verschillende ISO normeringen, VCA-certificaat voor veilig werken, ‘Bewuste Bouwers’ waarbij netjes werken op de bouwplaats centraal staat en BREEAM-certificering voor de realisatie van duurzame gebouwen. 

De middag werd afgesloten met een bezoek aan de materieeldienst waar in een keurig gestapeld magazijn veel te gebruiken materieel aanwezig is. De buitenopslag werd gevuld met diverse bouwkeet units, containers, bouwliften etc.